Steel wratjes verwijderen

Steelwratjes (Fibromen) zijn kleine wratjes die vooral op warme plaatsen lijken te ontstaan. Onder de oksels, in de hals en in de schaamstreek. Maar ze komen ook veel voor rondom de ogen.

Over het algemeen zijn ze klein, een millimeter tot hooguit een paar millimeter in doorsnee, maar ze kunnen ook een centimeter groot worden. Ze hebben soms een soort steeltje of ze zijn langwerpig van vorm en zien eruit als een soort steeltje aan de huid. Ze kunnen ook plat op de huid liggen. Ze zijn vaak huidkleurig maar ook wel een tintje donkerder dan uw eigen huid. Ze kunnen soms een beetje jeuken of pijn doen door het schuren van kleding.

De schoonheidsspecialist verwijdert de fibromen middels coagulatie. Dit is een behandelmethode waarbij huidoneffenheden zoals fibromen door middel van stroom snel en eenvoudig worden verwijderd.

De behandeling
De huid wordt eerst ontsmet door middel van alcohol. Wanneer de puntige elektrode van de Zapper tegen een fibroom gebracht wordt, zal deze opwarmen en verschrompelen tot een korstje. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de fibroom. Een klein fibroom kunt u in één behandeling verwijderen. Het verwijderen van een fibroom met de Zapper duurt slechts enkele minuten

Wat mag u verwachten van de behandeling
Het resultaat van de behandeling zal zijn, dat de korstjes binnen ongeveer een week na de behandeling verdwijnen. Het kan zijn dat in de toekomst nieuwe fibromen ontstaan. Deze kunnen ook weer door middel van coagulatie verwijderd worden.

De eerste tijd na de behandeling
Na de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn. Tevens zullen er korstjes ontstaan op de behandelde huid. Deze verdwijnen binnen enkele dagen tot een week. Gedurende deze periode moet u voorzichtig zijn met het aantrekken van kleding en het afdrogen van de huid. Probeer ook niet aan de korstjes te krabben. De huid zal dan zonder littekenvorming genezen.

steelwratjes